Nissene på Hovdetoppen 2011

Nissene på Hovdetoppen  

(2011, Familiefilm)


Mens de er ute og leker i snøen, finner Hovdenissene Myra og Adrian ett blinkende skilt med bilde av en svane. Dette tar de med seg hjem og viser det til Nissemor, og hun forteller dem en historie de ikke har hørt tidligere.


En historie om to nisser som på mystisk vis forsvant og aldri har blitt sett senere. Nå er det omtrent 150 år siden forsvinningen som skapte stor sorg blant alle nissene på Gjøvik.

Myra og Adrian bestemmer seg for at de skal klare å løse denne gåten og blir virvlet inn i ett mysterium som leder dem til den skumle nissen, som blir kalt Knivstikker`n. Den triste nissen som ikke kan forstå hvorfor han har dette navnet, for han føler seg snill, men han klarer ikke å huske fortiden sin. 


Samtidig, i Utkanten, planlegger Falken hvordan han skal få ødelagt julestemningen for de andre nissene på Gjøvik. Han var en gårdsnisse som tidligere bodde på Gjøvik gård, men for 150 år siden, omtrent samtidig med nisseforsvinningen, ble han forvist. Nå holder han til i en hule inne i Fjellhallen sammen med andre utstøtte nisser, som han stadig sender ut på røveroppdrag i byen. Hvilke skumle planer legger han for oppdraget denne gangen og vil han lykkes med det?    

         Nissene på Hovdetoppen 2

(Familiefilm/Musikal)


Det er blitt sommer og nissene på Gjøvik feirer St.Hans, uvitende om at Falken er kommet tilbake med nye onde planer. Han dukker opp midt i feiringen, som må avsluttes og Nissepappa kaller inn til nisseråd nede på Gården.


4 nye helter melder seg frivillig til å dra ut på en strabasiøs tur for å finne den omreisende Åslendenissen. Han er nissen med den eldste og beste kunnskapen og det er kun hans råd som kan bidra til å beseire Falken denne gangen. Forhåpentligvis for godt.

Vil de klare å finne han før det er for seint?